top of page

Nu-ți Lăsa Mintea să Fie un Coș de Gunoi

Gândește-te cum ar fi să trăiești fără toate gândurile nedorite care se învârt în capul tău și de care nu reușești să scapi, oricât de mult ai încerca. Tu poți observa un sentiment de pace și o conexiune mai profundă cu tine și ceilalți. Mintea ta se simte ușoară și liberă, iar tu ai mai mult spațiu pentru a te concentra pe ceea ce este important în viața ta.


Cum să scapi de gândurile negative; Cum să scapi de stres; Meditatie


Dar dacă tu ești ca majoritatea oamenilor, probabil că tu ai o experiență opusă: În loc să ai un coș de gunoi gol, mintea ta este plină de gânduri care ocupă spațiu și îți aglomerează creierul.Dar nu-ți face griji! Există lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta să te eliberezi de toate aceste distrageri mentale, astfel încât mintea ta să se simtă din nou ușoară și clară.


Imaginează-te pe tine însuți cu o minte clară.

Imaginează-te pe tine însuți cu mintea clară. Închide ochii și imaginează-ți că stai pe un scaun confortabil în mijlocul unei camere goale, complet relaxat. Poți să inspiri adânc, umplându-ți plămânii cu aer proaspăt.


Acum imaginează-ți un coș de gunoi chiar lângă unde stai tu. În el se află toate gândurile, grijile, temerile și alte lucruri care te-au împovărat în ultima vreme:


Cum scapi de gândurile negative; Cum scapi de anxietate; Cum scapi de stres; Meditatie


• Facturi de plătit.


• Probleme la serviciu/casă/școală (sau în orice alt domeniu).


• Obiceiuri proaste care continuă să apară iar și iar cu capetele lor urâte.


• Toate gândurile negative și obsesive.Orice ne vine în minte când ne gândim la factorii de stres - acele lucruri care ne provoacă anxietate sau frustrare - toate se învârt acum în interiorul acestui coș de gunoi!


Gândește-te cum ar fi să trăiești fără toate gândurile obsesive și inutile care se învârt în capul tău și de care nu reușești să scapi, oricât de mult ai încerca.
Știu cum e să ai o minte care e un coș de gunoi. Sau, mai exact, o colecție de coșuri de gunoi.


Coșuri de gunoi pline de gânduri și idei (majoritatea inutile) care zboară în capul tău, apar pe neașteptate în orice moment și te distrag de la ceea ce faci. Uneori, reții un gând și te agăți de el fără niciun motiv întemeiat. Și uneori, aceste gânduri îți vor provoca stres, anxietate sau neîncredere în tine, situații sau oamenii în jurul tău - iar alteori, sunt doar distrageri plictisitoare și obositoare de la viața reală, așa cum se întâmplă în jurul nostru.


Dacă acest lucru îți sună familiar, vreau să-ți spun despre ceva ce am învățat: Nu trebuie să fie așa! Tu poți prelua controlul asupra minții tale, eliminând dezordinea - și iată cum:


Meditatie; Cum scapi de gânduri negative; Cum scapi de stres

Cum să elimini dezordinea mentală


1. Începe prin a scrie toate lucrurile care te deranjează. Trebue să ții un jurnal sau să faci o listă pe hârtie. Ai putea chiar să folosești o aplicație precum Evernote, dacă ești priceput la tehnologie!


După ce ai scris totul, acordă-ți ceva timp pentru a te gândi la fiecare dintre ele.


  • Ce este?


  • Care este cauza?


  • De ce contează atât de mult?


Odată ce ai înțeles ce este fiecare lucru și de ce contează, decide dacă merită sau nu să-ți petreci timpul gândindu-te la el. Dacă nu, atunci scapă de el! Aruncă-l!


Cum să scapi de dezordinea mentală

2. Acum că ai scăpat de această dezordine, începe să te concentrezi pe ceea ce este esențial în viața ta.


Scrie o listă cu lucrurile care sunt importante pentru tine. De exemplu, poate fi familia, credința sau slujba ta.


Acordă-ți puțin timp pentru a te gândi la fiecare dintre ele și de ce contează atât de mult.


  • De ce este necesar acest lucru?


  • Ce face acest lucru pentru tine?


Odată ce ai înțeles ce este fiecare lucru și de ce este important, decide dacă merită sau nu să petreci timpul gândindu-te la el. Dacă nu merită, atunci scapă de el! Aruncă-l sau reciclează-l... orice funcționează cel mai bine pentru tine.