top of page

Nu-ți Lăsa Mintea să Fie un Coș de Gunoi

Gândește-te cum ar fi să trăiești fără toate gândurile nedorite care se învârt în capul tău și de care nu reușești să scapi, oricât de mult ai încerca. Tu poți observa un sentiment de pace și o conexiune mai profundă cu tine și ceilalți. Mintea ta se simte ușoară și liberă, iar tu ai mai mult spațiu pentru a te concentra pe ceea ce este important în viața ta.


Cum să scapi de gândurile negative;


Dar dacă tu ești ca majoritatea oamenilor, probabil că tu ai o experiență opusă: În loc să ai un coș de gunoi gol, mintea ta este plină de gânduri care ocupă spațiu și îți aglomerează creierul.







Dar nu-ți face griji! Există lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta să te eliberezi de toate aceste distrageri mentale, astfel încât mintea ta să se simtă din nou ușoară și clară.


Imaginează-te pe tine însuți cu o minte clară.

Imaginează-te pe tine însuți cu mintea clară. Închide ochii și imaginează-ți că stai pe un scaun confortabil în mijlocul unei camere goale, complet relaxat. Poți să inspiri adânc, umplându-ți plămânii cu aer proaspăt.


Acum imaginează-ți un coș de gunoi chiar în fața ta. În el se află toate gândurile, grijile, temerile și alte lucruri care te-au împovărat în ultima vreme:


Cum scapi de gândurile negative; Cum scapi de anxietate; Cum scapi de stres; Meditatie


• Facturi de plătit.


• Probleme la serviciu/casă/școală (sau în orice alt domeniu).


• Obiceiuri proaste care continuă să apară iar și iar cu capetele lor urâte.


• Toate gândurile negative și obsesive.



Orice ne vine în minte când ne gândim la factorii de stres - acele lucruri care ne provoacă anxietate sau frustrare - toate se învârt acum în interiorul acestui coș de gunoi!


Gândește-te cum ar fi să trăiești fără toate gândurile obsesive și inutile care se învârt în capul tău și de care nu reușești să scapi, oricât de mult ai încerca.


fericire


Știu cum e să ai o minte care este un coș de gunoi. Sau, mai exact, o colecție de coșuri de gunoi.


Coșuri de gunoi pline de gânduri și idei (majoritatea inutile) care plutesc în mintea ta, apar pe neașteptate în orice moment și te distrag de la ceea ce faci. Uneori, reții un gând și te agăți de el fără niciun motiv întemeiat. Și uneori, aceste gânduri îți vor provoca stres, anxietate sau neîncredere în tine, situații sau oamenii în jurul tău - iar alteori, sunt doar distrageri plictisitoare și obositoare de la viața reală, așa cum se întâmplă în jurul nostru.


Dacă acest lucru îți sună familiar, vreau să-ți spun despre ceva ce am învățat: Nu trebuie să fie așa! Tu poți prelua controlul asupra minții tale, eliminând dezordinea - și iată cum:


Meditatie; Cum scapi de gânduri negative; Cum scapi de stres

Cum să elimini dezordinea mentală


1. Începe prin a scrie toate lucrurile care te deranjează. Trebue să ții un jurnal sau să faci o listă pe hârtie. Ai putea chiar să folosești o aplicație precum Evernote, dacă ești priceput la tehnologie!


După ce ai scris totul, acordă-ți ceva timp pentru a te gândi la fiecare dintre ele.


  • Ce este?


  • Care este cauza?


  • De ce contează atât de mult?


Odată ce ai înțeles ce este fiecare lucru și de ce contează, decide dacă merită sau nu să-ți petreci timpul gândindu-te la el. Dacă nu, atunci scapă de el! Aruncă-l!


Cum să scapi de dezordinea mentală

2. Acum că ai scăpat de această dezordine, începe să te concentrezi pe ceea ce este esențial în viața ta.


Scrie o listă cu lucrurile care sunt importante pentru tine. De exemplu, poate fi familia, credința sau slujba ta.


Acordă-ți puțin timp pentru a te gândi la fiecare dintre ele și de ce contează atât de mult.


  • De ce este necesar acest lucru?


  • Ce face acest lucru pentru tine?


Odată ce ai înțeles ce este fiecare lucru și de ce este important, decide dacă merită sau nu să petreci timpul gândindu-te la el. Dacă nu merită, atunci scapă de el! Aruncă-l sau reciclează-l... orice funcționează cel mai bine pentru tine.


Tu vei observa un sentiment de pace și o conexiune mai profundă cu tine însuți și cu ceilalți.

Vei fi surprins de cât de mult poate face o mică reflecție pentru starea minții tale. Tu vei observa un sentiment de pace interioară și poate chiar o conexiune mai profundă cu tine însuți și cu ceilalți. Nu uita: nu trebuie să dureze mult timp - doar cinci minute sunt suficiente pentru a porni pe drumul spre claritate.



Mintea ta se simte ușoară și liberă și tu ai mai mult spațiu pentru a te concentra pe ceea ce este important în viața ta.

Deoarece mintea noastră filtrează toate informațiile care vin la noi, unele dintre ele pot rămâne blocate. Când se întâmplă acest lucru, este ca și cum ai încerca să bei printr-un pai cu găuri în el: nu ai cum să primești suficient aer sau apă prin pai, deoarece sunt prea multe goluri în flux.


Același lucru se întâmplă când noi ne confruntăm cu stresul sau cu emoții negative - acestea ne afectează capacitatea de a gândi clar și de a lua decizii bune despre cum ne dorim să fie viața noastră.


La prima vedere, renunțând la gândurile care nu ne sunt de folos poate părea dificil sau chiar imposibil - dar, ca în cazul majorității lucrurilor care merită să le avem, scăpând de aceste tipare negative necesită doar efort în timp (și puțină meditație).


Meditatie; Fericire

1. Primul pas este să recunoști că gândurile tale sunt doar atât: gânduri. Ele nu sunt reale și cu siguranță nu sunt realități. Etichetându-le astfel, tu le poți vedea drept ceea ce sunt - doar cuvinte sau imagini iluzorii care se învârt prin capul tău.


2. Apoi, încearcă să înlocuiești acele gânduri negative cu ceva mai util (cum ar fi gândul "Nu am timp pentru asta acum"). Dacă te trezești că rămâi într-un gând negativ, încearcă să-l scrii sau să vorbești despre el cu altcineva.


3. Următorul pas este să realizezi că tu nu poți controla totul. De exemplu, s-ar putea să ai o zi proastă la serviciu sau o ceartă cu un prieten și să începi să gândești negativ, cum ar fi "Sunt groaznic la locul de muncă" sau "Nimeni nu mă place". În aceste situații, încearcă să te întrebi ce dovezi susțin aceste gânduri. Dacă nu există niciuna (sau foarte puține), atunci sunt șanse ca ele să nu fie adevărate.


4. De asemenea, poți încerca meditația pentru a scăpa de gândurile negative. Ideea este că, făcându-ți ordine în gândurile tale și fiind în momentul prezent, tu nu vei mai avea timp pentru negativitate!


Felul în care merg lucrurile acum nu înseamnă că așa trebuie să fie pentru tot restul vieții tale.

Tu trebuie să faci o schimbare. Tu trebuie să acționezi. Tu nu poți să stai acolo și să lași lucrurile să se întâmple sau să aștepți ca lucrurile să se îmbunătățească dacă nu vrei ca ele să se îmbunătățească de la sine, pentru că nu o vor face! Acest lucru poate părea semantic - și este - dar este important să înțelegi că făcând o schimbare înseamnă să faci în mod activ ceva diferit față de ceea ce ai făcut înainte: să renunți la vechile obiceiuri, să adopți altele noi; să spui nu când cineva te invită în oraș vineri seara, în loc să spui întotdeauna da; să petreci mai puțin timp uitându-te la Netflix și mai mult timp citind cărți (sau orice altceva provoacă bucurie).


Sunt lucruri pe care le poți face care te vor ajuta să-ți limpezești mintea, cum ar fi meditația și scrisul unui jurnal. Poți ieși la o plimbare afară sau poți încerca să faci curățenie în casă (ceea ce este întotdeauna bine). De asemenea, poți face orice fel de exerciții fizice. Aceste activități îi vor da creierului tău altceva la care să se concentreze în afară de toate gândurile negative care l-au bântuit în ultima vreme. Și cel mai bine dintre toate? Ele vor face viața mult mai plăcută pentru toți cei implicați!



Meditatie; Cum să ne limpezim mintea

Concluzie

Ceea ce este amuzant la minte este că mintea are modul ei de lucru și nu urmează întotdeauna planurile noastre. S-ar putea să dureze ceva timp pentru a ne limpezi mintea, dar, dacă noi continuăm, noi vom vedea rezultate. Mintea este ca un mușchi; ea trebuie antrenată zilnic. Așadar, dacă ai probleme în a-ți limpezi mintea, încearcă câteva dintre aceste sfaturi și vezi cum funcționează.






105 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page