top of page

Cine Te-a Făcut Astăzi Foarte Fericit?

Un răspuns direct ar fi: AZI mă face foarte fericit astăzi.


Dar dă-mi voie să-ți spun de ce:


Niciodată nu am fost cu adevărat fericit înainte, în copilărie, adolescență sau ca adult. Nu am fost o persoană bogată, dar am avut întotdeauna bani pentru a face lucrurile pe care mi le-am dorit și întotdeauna le-am făcut, așa că niciodată nu am avut lipsuri sau neajunsuri. Din exterior părea că sunt foarte fericit și mulți oameni mi-au spus că sunt invidioși pe mine și pe viața pe care o duc, că ei își doreau să fie fericiți ca mine. Eu, de asemenea, le spuneam tuturor că sunt foarte fericit și mă purtam (pretindeam) de fapt ca și cum aș fi fost foarte fericit.


Dar tristul adevăr era că nimeni nu putea să vadă cum mă simțeam eu în interior. Toată lumea era păcălită de aparențe, de ceea ce puteau vedea în exterior și de ceea ce pretindeam și le spuneam eu. Nimeni nu putea să vadă cât de trist și singur eram în interior. Nimeni nu putea să vadă în spatele zâmbetului meu fals și a cuvintelor false cât de gol mă simțeam în interior.


Toate lucrurile pe care le făceam, cumpăram și călătoream mă făceau să mă simt puțin mai fericit pe moment, pentru câteva ore sau zile, dar nu era nimic care să-mi aducă sau să-mi ofere fericire permanentă, acea fericire care nu dispare niciodată. Iar la sfârșitul acestei scurte senzații de fericire trebuia să încep din nou să caut lucruri noi sau modalități care să mă facă să mă simt din nou puțin mai fericit. Puteam să văd că eu îmi trăiam viața într-o mare minciună, ca un sclav și că depindeam de lucruri care să mă facă iar și iar un pic mai fericit.


Cum să fii foarte fericit

Fratele meu mai mare m-a sfătuit să încerc meditația, el a practicat meditația toată viața lui și mi-a vorbit mereu despre meditație. Dar eu credeam că meditația este pentru oamenii spirituali, iar eu nu eram o persoană spirituală și nici nu mă interesa spiritualitatea. Dar, pe măsură ce îmbătrâneam de la an la an, nefericirea, tristețea și singurătatea creșteau și ele din ce în ce mai mult în interiorul meu, iar acest lucru m-a făcut să mă gândesc serios la asta și am decis că este timpul să schimb ceva. Nu știam ce altceva să fac pentru a găsi fericirea de durată, așa că mi-am încercat mâna la meditație.


Am realizat că există atât de multe tipuri diferite de meditații și am încercat multe dintre ele. Dar, după 5 ani în care am practicat cu diligență multe tipuri diferite de meditație, tot nu eram fericit. Din contră, am devenit și mai frustrat pentru că acum începusem să mă prefac și mai mult. Nu puteam să strig când eram nervos sau supărat, nu puteam să mă exprim când nu eram fericit, pentru că oamenii cred că dacă tu meditezi tu trebuie să fii ca o statuie Buddha din piatră, tu nu poți face asta, tu nu poți spune aia, tu nu poți acționa așa, tu trebuie să fii așa, tu nu poți să zici asta sau aia, etc... etc... așa că nu puteam să-i dezamăgesc pe cei din jurul meu și am început să mă prefac că sunt ca o statuie Buddha. Acest lucru a creat o mulțime de contradicții, dezamăgire și mai multă nefericire în interiorul meu iar eu deveneam disperat.


În timp ce stăteam așezat în meditație mă simțeam bine, dar în momentul în care ieșeam în lume, nefericirea mea era înapoi. Iar viața este să trăim în lume, cu oamenii din jurul nostru și să-i acceptăm pe toți și totul așa cum este. Viața nu înseamnă să ne izolăm departe de lume stând cu picioarele încrucișate și imaginându-ne lucruri, urmărindu-ne respirația sau holbându-ne la flacăra unei lumânări. Nu am putut găsi fericire sau vreun sens în a face toate aceste lucruri.


Eram încă în căutarea fericirii când, printr-o întâmplare fericită, am dat peste o metodă de meditație care m-a învățat nu numai că Adevărata Fericire se află în noi, ci și cum să o găsesc. Ghidul meu de meditație mi-a spus că, pentru a găsi Adevărata Fericire în interior, mai întâi noi trebuie să găsim lucrurile care ne fac nefericiți, care sunt de asemenea în interiorul nostru, și să le eliminăm.


M-am înscris și am început meditația imediat. Ghidul meu de meditație m-a îndrumat să reflect asupra minții mele și viața pe care am trăit-o. Și, pe măsură ce reflectam asupra minții mele, am putut să văd cum am trăit eu toată viața mea și am găsit toate lucrurile care mă făceau nefericit.


Așadar, care erau lucrurile care mă făceau nefericit?

  • Așteptări și Egoism. Întotdeauna am avut mari așteptări, chiar și atunci când îi ajutam pe alții, o făceam de fapt pentru mine. Întotdeauna am așteptat ceva în schimb, chiar dacă era doar un mulțumesc. Și bineînțeles că atunci când noi avem așteptări noi suntem răniți, pentru că lumea nu se învârte în jurul așteptărilor noastre și de aici vine marea dezamăgire și, prin urmare, noi devenim nefericiți.


  • Judecăți. Întotdeauna am judecat și am dat vina pe toată lumea și totul în jurul meu. Tot ce făceau ei sau spuneau, tot ce se întâmpla în lume sau în jurul meu, nimic nu era perfect și nimic nu se potrivea minții mele, standardelor mele. Nu puteam să-i accept pe toți și lucrurile așa cum sunt, iar asta mă făcea foarte nefericit.


  • Comparându-mă cu alții. Întotdeauna m-am comparat cu alții. Întotdeauna mi-am dorit să fiu ca alții, să am ceea ce au alții. Nu-mi plăcea cum eram și întotdeauna am vrut să fiu ca altcineva, diferit sau altceva. Și bineînțeles că acest lucru m-a făcut mereu foarte nefericit.


  • Ură. Întotdeauna am urât și am avut resentimente față de toți și tot ce nu era de acord cu mine și cu standardele sau concepțiile mele. Și, bineînțeles, nu puteam să accept nimic în afara standardelor și concepțiilor mele și de aceea nu puteam fi fericit.


  • Anxietate, stres, griji, negativitate, enervare, inferioritate, furie, dușmănie, iritare, intimidare, vinovăție, atașamente, invidie, gelozie, ignoranță, obsesie, lăcomie, dorințe, pretenții, egoism, concepții, mândrie, obiceiuri, onoare, faimă, indecizie, lene, grija de ce cred alții, teama de a fi insultat, dorința de a fi recunoscut, dorința de a evita, mintea negativă, mintea necinstită, mintea nerăbdătoare, raționalizarea de sine, toate aceste tipuri de minți le-am găsit în interiorul minții mele. Și, bineînțeles, având toate aceste minți negative, egoiste și egocentrice în interiorul meu, nu mai era loc pentru fericire.


Acum am realizat de ce nu puteam fi fericit, dar ghidul meu de meditație mi-a spus că numai realizând acest lucru nu este suficient. Realizând acest lucru te face mai conștient, dar nu te va face fericit. Adevărata Fericire eternă care nu dispare niciodată, este ascunsă dincolo de toate aceste minți și, pentru a ajunge la ea, tu trebuie să îndepărtezi, să cureți și să elimini toate aceste minți. Pentru a găsi Adevărata Fericire, tu trebuie să găsești Sinele tău Adevărat. Tu nu poți fi fericit dacă vechiul sine rămâne. Numai găsind și devenind Sinele tău Adevărat poți tu fi Întotdeauna în Fiecare Zi cu Adevărat Foarte Fericit.


La fel ca atunci când noi realizăm că noi avem ceva în interiorul nostru, nu este suficient doar să știm că există rahat în interiorul nostru. Dacă nu facem ceva în legătură cu el, noi vom avea dureri mari, ne vom îmbolnăvi și putem muri, deci noi trebuie să mergem la toaletă și să-l împingem, să-l scoatem afară din noi. Și cât de bine și de ușori ne simțim după ce împingem / scoatem lucrurile inutile afară din corpul nostru? Cu toții știm, nu-i așa?


Meditatie Ghidată - Golirea Minții

Același lucru trebuie să facem și cu mintea noastră. Noi trebuie să eliminăm toate aceste lucruri inutile din mintea noastră pentru a fi liberi și eliberați și cu Adevărat Foarte Fericit.


Apoi, ghidul meu de meditație m-a învățat și m-a ghidat cu metoda de meditație pentru a mă elibera și renunța la toate aceste minți. Am început să meditez cu sârguință în fiecare zi și cu cât mai mult îmi curățam și goleam mintea, cu atât mai mult puteam să accept oamenii și situațiile din jurul meu așa cum sunt. Am început să observ lucruri pe care nu le puteam accepta înainte, acum mi se par doar un lucru banal.


Pe măsură ce am continuat să curăț și să elimin mințile mele, conștiința mea a început să crească și am putut vedea lumea dintr-o perspectivă diferită - perspectiva Universului, care este originea noastră - Sinele nostru Adevărat. Am putut să văd că noi nu suntem diferiți, noi nu suntem separați - noi toți suntem unul. Am putut să văd că atunci când judecam, învinuiam și uram lumea și pe alții, nu judecam, învinuiam și uram pe nimeni altcineva decât pe mine însumi. Iar aceasta era cauza principală a suferinței și nefericirii mele.


Pentru a găsi Adevărata Fericire Eternă care nu dispare niciodată, noi trebuie să ne curățăm mintea și să găsim Sinele nostru Adevărat care este dincolo de orice așteptări, concepții sau credințe. Găsirea Sinelui nostru Adevărat este Fericirea însăși.

Beneficiile Meditației

Acum, că mi-am găsit Sinele meu Adevărat, care este etern, eu sunt mereu foarte fericit în fiecare zi. Fericirea nu este ceva ce poți păstra pentru tine însuți, fericirea trebuie împărtășită și pentru a împărtăși fericirea mea cu ceilalți, am devenit ghid de meditație, ajutând oamenii să găsească Adevărata Fericire în interior.


Am realizat că meditația nu mai este pentru oamenii spirituali. Meditația este un mod de viață, iar dacă vrem să fim cu adevărat fericiți întotdeauna, prin metoda de meditație corectă noi trebuie să curățăm și să eliminăm toate lucrurile care ne fac nefericiți din interiorul minții noastre, apoi noi putem găsi Adevăratul nostru Sine Fericit.


Deci, răspunsul este: Pentru că nu există ieri și nici mâine și nu depind de cineva sau de ceva care să mă facă fericit, fiecare zi este fericirea în sine. Aceasta nu înseamnă că noi ne separăm și izolăm de ceilalți, ci înseamnă că noi devenim unul, având grijă unul de celălalt, înțelegându-ne și ajutându-ne unii pe alții. Înseamnă că noi Coexistăm împreună ca unul și aceasta este Adevărata Fericire.


Așadar, ASTĂZI m-a făcut Foarte, Foarte Fericit, pentru că am șansa de a-i ajuta pe alții, iar fericirea lor mă face foarte, foarte Fericit.


Vă doresc ca voi toți să vă găsiți adevăratul Sine Etern, care este întotdeauna fericit.


Acest videoclip m-a inspirat foarte mult, și sper că te poate inspira și pe tine.




59 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page