top of page

Claustrofobia: Găsirea Cauzei și Vindecarea


Claustrofobia; Cauze și tratament

Deokju Lee / Profesor de inginerie aerospațială, Korea de Sud Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)


Cercetez zgomotul și siguranța aeronavelor de peste 20 de ani. Pentru mine, ingineria aerospațială nu este doar știință și tehnologie. Motivul pentru știință este motivul pentru viață, iar aceasta - pentru mine - este filozofie și artă. A fost o perioadă când mă luptam cu povara a tot felul de lucruri în mintea mea. Singurul lucru care a reușit să-mi ușureze mintea și mi-a permis să evadez din bătălia zdrobitoare cu claustrofobia pe care o duceam, ca cercetător în domeniul aerospațial, a fost meditația.


Urcușuri și Coborâșuri: Viețile Noastre Sunt Pe o Curbă Asemănătoare cu Cea a Unui Avion

Claustrofobia și știința

Domeniile mele de cercetare sunt axate pe fluxul de sunet și aer, abordând aspecte precum aeroacustica și mecanica zborului, zgomotul produs de curenții turbionari și zgomotul produs de ventilatoare.


Sunt profesor la KAIST de peste 20 de ani. Am publicat peste 300 de lucrări în țară și străinătate în publicații care includ American Aeronautical and Space Association. Am fost recunoscut la nivel internațional ca expert în acest domeniu și am aplicat sunetul avionului la sunetul general și am depus un brevet american în acest domeniu.


Știința aerospațială este, într-un cuvânt, o "artă comprehensivă". Frumusețea unui avion este că el este o operă de artă, și este cristalizarea științei și tehnologiei că face ca un avion atât de mare și de greu să zboare. Iar principiul însuși al unui avion este atât de unic, deoarece este filosofic.


Claustrofobia a Venit Într-un Moment Dificil, Dar Am Găsit Cauza Prin Meditație


A fost o perioadă în care viața mea părea să meargă bine. După ce am absolvit departamentul de aviație al Universității Naționale din Seul, am obținut un doctorat la Universitatea Stanford și am lucrat ca cercetător la NASA timp de 3 ani. După aceea, în 1988, am devenit profesor la KAIST, în Korea.

După ce tatăl meu a murit, un an mai târziu, era aproape toamna. Am preluat afacerea lui, dar nu a mers așa cum am vrut eu. Între munca de la școală și afacerea lui, corpul meu era epuizat, iar afacerea a devenit din ce în ce mai greu de gestionat. În cele din urmă, întreaga afacere s-a prăbușit, și am rămas cu datorii de peste 1 milion de dolari. Peste toate astea, am și divorțat și atât corpul, cât și mintea mea au devenit și mai epuizate. Exact în acea perioadă au început să apară simptomele de claustrofobie.

Eram în drum spre casă întorcându-mă din Rusia; dintr-o dată, interiorul avionului a devenit foarte îngust și a început să mi se taie respirația și să transpir, și nu mai puteam suporta. Mai târziu am aflat că am experimentat claustrofobie. După aceea, nu am mai putut urca nici măcar în lift și numai auzind că cineva se află într-un spațiu mic sau îngust mă făcea să simt că mă sufoc.


Pentru mine, o persoană care călătorește des în străinătate, să iau avionul a devenit cel mai dificil lucru din lume. Am luat medicamente în mod constant, dar nu a funcționat. Durerea a continuat până când am început să meditez în vara anului 2001.


În timpul meditației, mi-am amintit că, la vârsta de 5 ani, am intrat într-un coteț făcut din beton și nu am putut ieși din el. În acel moment, am realizat că aceasta era cauza directă a claustrofobiei mele. A trebuit să mă scap de acea imagine. Și după ce am eliminat acea imagine, claustrofobia a dispărut cu adevărat.


Amintirile latente pe care le aveam de la vârsta de 5 ani erau în regulă când eram în general sănătos, dar când viața a devenit amețitoare și conștiința a devenit dezolantă, subconștientul sa manifestat, provocându-mi simptomele de claustrofobie.


O Precisă și Inovatoare Metodă de Meditație Din Punctul de Vedere al Unui Om de Știință


Claustrofobia; cercetare și știință

Eram convins de beneficiile meditației. Asta pentru că nu existau alte rezultate și metode certe din punctul meu de vedere, iar eu prețuiesc verificarea. În plus, pozele și imaginile acumulate în timpul vieții mele, sunt propria mea minte și aceste imagini creează idei și obiceiuri care mă fac pe mine. Dacă eu arunc aceste imagini, care sunt mintea mea, eu voi trăi cu Adevărata Minte originală. Adevărata Minte originală este însuși spațiul pur înainte ca oxigenul și hidrogenul să fie create.


În spațiu, 75% este vacuumenergie, 20% sunt găuri negre, iar stelele și planetele precum pământul constituie aproximativ 5%. Universul pur era 100% vacuum energie înainte ca stelele și găurile negre să fie create. La fel ca și toate lucrurile, oamenii provin din aer, deci ei trebuie să fie într-un vacuum ca și Universul original, dar oamenii au prea multe poze și imagini în mintea lor, deci energia nu poate intra. De fapt, eu eram mișcat de acele imagini, așadar mă simțeam rău, eram trist, nu mai aveam energie și trăiam o viață grea și dificilă.


M-am concentrat pe meditație. Erau nenumărate imagini în mintea mea care s-au acumulat de atâta timp. Sentimentul că trebuie să mă prezint pentru ceva, sentimentul de a dori ceea ce vreau ca oamenii să facă, sentimentul de a promova realizările, alcoolul, datoriile și rănile divorțului... Cu cât aruncam mai temeinic, cu atât viața mea se schimba mai mult.



Claustrofobia; cercetare și știință

În primul rând, am renunțat la băutură și fumat și am reușit să mă țin mai bine de programări și întâlniri. În trecut, eram distras de munca mea, de aceea, de multe ori, nu reușeam să mă țin de întâlnirile personale. Dar după meditație, concentrarea mea a crescut, ceea ce m-a ajutat să știu când să mă opresc din munca zilnică. De asemenea, la un moment dat în viață, am avut dorința de a avea succes instantaneu, dar am învățat că trebuie să trec prin viață încetul cu încetul și să-mi croiesc drumul de unul singur. Când mă cunoșteam doar pe mine însumi, eu nu eram conștient că există mulți oameni extraordinari în lume. Acum am devenit umil. Și nu doar spun asta! O simt prin inima mea și în mintea mea.


Meditația Este Esențială Pentru IngineriCare Au Nevoie De Minți Deschise


Claustrofobia; meditație și știință

Un alt lucru care mă bucură personal este faptul că mi-am întemeiat o nouă familie la scurt timp după ce am început meditația. Am regăsit fericirea în familia mea și întreaga mea familie a vizitat Statele Unite după ce a fost invitată de Boeing. Un oficial Boeing care a văzut teza mea a cerut un diagnostic de zgomot pentru propriul său avion, deoarece cauza era necunoscută. Am rămas în SUA timp de două luni pentru a determina cauza.


Chiar și în timpul discuțiilor cu studenții, pot vedea o mare parte din ceea ce fac. În măsura în care mi-am golit mintea, m-am eliberat de stereotipuri, astfel încât gândurile mele au devenit libere și înțelepte. Ca urmare, acum pot scrie multe teze și lucrări bune.


Am ținut o prelegere pe tema "schimbarea gândurilor inginerilor" și am primit un răspuns foarte bun.

Bazându-mă pe propriile mele experiențe, le vorbesc adesea studenților despre minte. Pentru studenții ingineri, gândirea deschisă și sensibilitatea sunt importante. Acest lucru este posibil atunci când imaginile și obiceiurile existente sunt scuturate. Meditația este cea mai precisă metodă de a abandona convențiile vechi și încăpățânate.


Odată ce îți cureți mintea, poți vedea că este de fapt posibil să renunți la amintirile inutile și cât de valoros este acest lucru. Schimbările pe care le-am simțit de când am început meditația sunt nesfârșite. Acum spun că, în viitor, ar fi bine să combinăm cercetarea minții cu cea a avioanelor. Colegii mei de muncă fac mișto de mine acum și spun că am devenit profesor de filosofie!






6 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page