top of page

Cât de mulțumit ești tu de viața ta?

Când vine vorba de viață, noi toți vrem satisfacție și fericire. Noi vrem să știm că noi facem ceea ce suntem meniți să facem și că suntem pe drumul cel bun în viață. Dar cum poți tu să știi dacă tu ești mulțumit și fericit? Cum poți tu să știi dacă scopul tău este clar? Nu este ușor! Unii oameni cred că ei știu ce au nevoie, dar descoperă mai târziu că s-au înșelat. Alții își petrec întreaga viață încercând să înțeleagă care este scopul, rolul sau locul lor. Și apoi unii cred că a-ți găsi chemarea înseamnă să renunți la orice altceva - inclusiv familie, prieteni și chiar iubire - dar asta de asemenea nu este adevărat!


Meditatie; Fericire

Viața poate fi o luptă, un chin. Întreabă pe oricine. În lupta ta, este posibil ca tu să fi uitat cheia satisfacției: să găsești bucurie în ceea ce ai deja, mai degrabă decât tristețe în ceea ce îți lipsește.


Viața nu este întotdeauna ușoară. Viața este rareori ușoară și deseori provocatoare. Și chiar și atunci când viața merge bine pentru tine, sunt întotdeauna provocări și lupte cu care trebuie să te confrunți: stresuri financiare, probleme de sănătate, dificultăți în relații și multe altele. Dacă acestea sună a provocări familiare, tu ai realizat că viața poate fi o luptă - întreabă pe oricine!


Dar dacă ți-aș spune că călătoria ta nu trebuie să fie așa? Dacă ți-aș spune că este posibil să trăiești o viață plină de satisfacții, în timp ce faci față stressurilor vieții de zi cu zi? S-ar putea să sune prea frumos ca să fie adevărat, dar te asigur că nu este; tot ce este nevoie este o anumită perspectivă asupra a ceea ce contează în viața noastră: pe ce ne concentrăm în fiecare zi și cum ne folosim timpul (sau nu-l folosim).


Meditație; Viața

Cu alte cuvinte, nimeni altcineva nu este responsabil pentru fericirea ta, în afară de tine.

Tu ești responsabil pentru fericirea ta.

Acest lucru poate părea evident, dar este unul dintre cele mai importante lucruri pe care tu ți-l poți aminti pe măsură ce treci prin viață.

Nu da vina pe alții pentru problemele tale.


Cel mai bun mod de a face acest lucru este să ții cont de faptul că nimeni altcineva nu este responsabil pentru fericirea ta, în afară de tine însuți. Asta înseamnă că, dacă cineva face ceva care te face nefericit, nu este vina sa - este a ta (sau cel puțin parțial), deoarece ei nu au ales să te facă pe tine nefericit; ei au făcut doar ceea ce a fost logic pentru ei, în funcție de circumstanțe. Așadar, dacă cineva spune sau face ceva ce înseamnă sau este neplăcut pentru tine și te face să te simți rău, încearcă să-ți asumi responsabilitatea pentru cum te face să te simți pe tine, în loc să dai vina pe ei! Ei fac ceea ce cred ei că îi va face fericiți (și probabil că oricum nu va schimba nimic).


Meditație; Succes; Fericire; Împlinire

Cheia spre satisfacție și succes este să țintești spre ceva mai mare decât tine însuți.

Dar cum poți tu fi mulțumit de viață în general?

Cheia spre satisfacție și succes este să țintești spre ceva mai mare decât tine însuți. Fiecare are un obiectiv personal pe care dorește să-l atingă, dar ce-l face satisfăcător este când aduce beneficii celorlalți sau lumii din jur. De exemplu, dacă obiectivul tău ar fi să devii miliardar prin vânzarea unui produs care ar face viața tuturor mai ușoară, atunci tu vei avea satisfacție știind cât de mult impact a avut produsul tău în viața oamenilor. Tu de asemenea, ai putea vedea acest lucru ca pe o modalitate de a-i ajuta pe cei nevoiași, oferindu-le locuri de muncă și bani pentru ca ei înșiși să trăiască o viață mai bună.


Dacă tu nu ai nicio ambiție pentru ceva în afara ta, atunci va exista întotdeauna un gol în interiorul tău - o dorință pentru ceva mai semnificativ decât ceea ce umple în prezent fiecare zi (care tinde să nu fie prea mult). Cel mai satisfăcător mod de a trăi este când acțiunile tale aduc beneficii celorlalți, oferind în același timp ceva semnificativ pentru tine însuți.


Meditatie Romania

Dar este în regulă dacă tu nu-ți găsești scopul imediat. Tu ești încă în viață, deci mai ai timp.

S-ar putea să nu-ți găsești scopul imediat, dar nu-i nimic. Tu ai timp. Tu ai viață. Așadar, hai să mergem împreună în această aventură, pentru că noi toți suntem în asta împreună și nu este nimic mai bun decât să explorezi lumea cu cineva care îți împărtășește obiectivele și interesele!


Nu este prea târziu să-ți găsești scopul vieții și adevărata chemare înainte de a muri! Niciodată nu este prea târziu!

Noi toți avem un scop și o chemare, dar uneori poate fi greu de găsit. Presiunile societății, familiei și prietenilor ne pot face să ne simțim ca și cum noi trebuie să ne încadrăm într-un anumit rol sau matriță. Dar dacă tu nu vrei să faci asta? Dacă tu vrei ceva mult mai semnificativ - o carieră satisfăcătoare și plină de satisfacții?


Nu este prea târziu! Poate părea că fiecare își are viața rezolvată, dar, în realitate, cei mai mulți oameni sunt încă în căutarea unor răspunsuri. Tu nu ești singur în călătoria ta! Mulți alții au trecut prin experiențe similare cu a ta, așadar nu-ți pierde speranța!


Acordă-ți puțin timp și verifică unde te afli în călătoria vieții tale și scopul tău.

Găsește un loc liniștit unde să te așezi și să reflecți. Găsește un moment al zilei în care nu ai nimic în program sau chiar o zi liberă de la serviciu. Închide toate sursele de distragere (telefoan, calculator). Stai în fața oglinzii dacă ai nevoie să faci acest lucru în privat.


Respiră adânc și expiră încet în timp ce reflecți la cine ești acum comparativ cu unde ai început în viață. Ce lecții ai învățat de-a lungul drumului? Cum a schimbat această călătorie cine ești tu acum? Apare vreun regret pentru că ai ratat oportunități sau nu ai acționat în legătură cu ceva important în acel moment din viața ta?


Întreabă-te aceste întrebări:

Ce lipsește din viața mea în acest moment? Tu ai fost aici și ai trecut prin numeroase încercări, provocări și succese, dar ce urmează? Unde este adevărata fericire și pacea minții sau liniștea sufletească? Care este scopul vieții mele? Ce este etern?


Concluzie

Sper că ai găsit acest ghid util și că ți-a oferit o idee mai bună despre cum să răspunzi la întrebarea "cât de mulțumit ești tu de viața ta?"







36 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page