top of page

Sfaturi de Viață: Cum Putem Trăi în Prezent?

Te-ai aflat vreodată în mijlocul unei sarcini și, dintr-o dată, ai fost distras de gânduri care nu au nicio legătură cu ceea ce faci? Poate că te-ai trezit în imposibilitatea de a te concentra asupra muncii tale pentru că singurul lucru la care te gândești este ce s-a întâmplat la ședința de ieri. Sau poate că încerci să te concentrezi la citirea unei cărți, dar, în schimb, te trezești că te gândești la cu totul altceva. Adevărul este că noi toți ne confruntăm cu distragerea atenției din când în când, dar există modalități prin care noi ne putem elibera de aceste gânduri obsesive și perturbatoare, astfel încât să putem trăi în prezent și să ne concentrăm în schimb asupra obiectivelor noastre!


În această postare de blog, îți voi arăta câteva tehnici care te vor ajută să faci față gândurilor obsesive. Hai să începem!



Meditatie Romania, cum putem trăi în prezent

Fii atent la gândurile tale


Cheia aici este să realizezi că gândurile tale sunt doar atât - gândurile tale, nu adevărul. Ele se pot schimba și tu le poți opri să nu mai fie o distragere a atenției, dacă vrei.


Înainte de culcare sau când te trezești dimineața, acordă-ți câteva minute în liniște și reflectă la cum te simți. Ce se întâmplă în viața mea în acest moment? Dacă există ceva care mă îngrijorează sau mă stresează, ce pot face eu în această privință? Toate acestea sunt întrebări utile pentru a reflecta asupra a ceea ce se întâmplă în viața ta și pentru a-ți oferi spațiu pentru introspecție fără distrageri (cum ar fi verificând Facebook-ul la fiecare 5 minute).


Nu-ți face griji despre trecut


O altă modalitate să devii liber de gândurile obsesive care îți distrag atenția și să trăiești în momentul prezent este să nu-ți faci griji despre trecut. Dacă înveți ceva din greșelile tale, este minunat! Dar dacă nu, nu te lăsa doborât. Continuă să mergi înainte pe calea ta spre succes, oricare ar fi ea pentru tine!


Când petrecem prea mult timp gândindu-ne la greșelile noastre, noi putem pierde din vedere ceea ce contează cel mai mult - momentele noastre prezente. Făcându-ne prea multe griji despre aceste lucruri ne poate face să ne simțim ca și cum am fi blocați și incapabili să mergem înainte. Deși la prima vedere ar putea părea o idee bună (la urma urmei, au existat unele lucruri în trecutul tău care te-au deranjat sau supărat), acționând, vei reuși să vindeci aceste răni și să mergi înainte în viață cu încredere!


Meditatie Romania, nu-ți face griji pentru trecut

Apreciează situația ta actuală


Când experimentezi ceva bun, acordă-i atenție. De exemplu, dacă tocmai te-ai bucurat de o masă delicioasă și te simți sătul și mulțumit, apreciază cât de bine te-a hrănit acea masă. Sau dacă te bucuri de timpul petrecut cu prieteni sau membri de familie care te fac fericit, apreciază faptul că ei sunt prezenți cu tine în acest moment.


Când noi ne concentrăm asupra a ceea ce se întâmplă acum în viața noastră - fără a fi distrași de regretele din trecut sau de grijile din viitor - noi renunțăm la stres și anxietate (ceea ce duce la o mai multă pace interioară). De asemenea, noi dobândim o înțelegere mai profundă a locului nostru în această lume: Noi înțelegem mai bine cât de conectați suntem de fapt cu tot ce ne înconjoară.



Meditatie Romania, recunoștință

Fii bun cu tine însuți


Începe prin a fi bun cu tine însuți. Dacă vrei să renunți la trecut și să trăiești în momentul prezent, tu trebuie să fii cel mai bun prieten al tău. Tratează-te pe tine însuți ca pe persoana care știe ce este cel mai bine pentru tine, și nu ca cineva care s-ar trata precar sau cu cruzime. Pentru a face acest lucru, încearcă să te gândești la cum ai trata un prieten bun dacă ar trece prin momente dificile. Tu vei fi probabil plin de compasiune și iertare față de ei și îi vei încuraja cât mai mult posibil.


De asemenea, poate fi util să-ți amintești că fiecare face greșeli - inclusiv tu însuți! Așadar, nu te judeca prea aspru când lucrurile nu merg bine; încearcă, în schimb, să înveți din fiecare greșeală, astfel încât data viitoare lucrurile vor merge și mai bine decât înainte!


Meditatie, Meditatie Romania

Reflectă asupra gândurilor și sentimentelor negative


● Reflectă asupra gândurilor și sentimentelor negative.


● Observă când tu ai un gând rău și apoi gândește-te la ce l-a declanșat.


● Întrebă-te dacă acest gând este adevărat sau nu. Dacă nu este adevărat, de ce simți tu că acest gând este adevărat? Dacă este adevărat, ce ar permite schimbarea a altceva în viața ta pentru ca acest lucru să se schimbe? Poți să-ți imaginezi acest scenariu întâmplându-se? Care sunt două lucruri care te-ar face să te simți mai bine în acea situație? Ce te-ar ajuta să-ți calmezi mintea și să renunți la factorii de stres din viața ta, astfel încât aceștia să nu mai apară iar și iar în fiecare zi?


Meditatie, Golirea minții, Meditatie Romania

Pentru a trăi în prezent -

Aruncă toate gândurile negative și obsesive


În primul rând, tu trebuie să arunci gândurile negative obsesive. Amintește-ți că mintea este un instrument puternic și, dacă tu îi permiți să se dezlănțuie cu negativitate, tu vei fi mereu blocat într-un cerc nesfârșit de îndoieli, stres și anxietate. Dacă un gând negativ apare în capul tău, pur și simplu aruncă-l cât mai repede posibil. Nu stărui în el și nu-i permite să pună stăpânire pe viața ta.


Dacă te afli în situația în care te chinui să scapi de un gând negativ deosebit de persistent (de exemplu: 'Toată lumea mă urăște'), încearcă să faci altceva cu timpul tău până când gândul dispare de la sine sau devine mai puțin intens. Poți încerca, de asemenea, să scrii motivele de ce această opinie particulară nu este adevărată - dacă nu sunt deja suficiente motive enumerate aici!


Nu-ți face griji de părerile celorlalți despre tine


Acesta este un sfat grozav, deoarece te poate ajuta să înțelegi mai bine propriile tale gânduri și acțiuni, eliberându-ți de asemenea timpul tău. Așa cum am discutat deja, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-l faci când te confrunți cu vorbitul negativ și de unul singur și cu gândurile obsesive care îți distrag atenția, este să nu te mai compari cu alții. Este în regulă dacă tu nu ai la fel de mulți prieteni pe rețelele de socializare ca alții; nu toți au aceleași valori sau interese în comun. Și nu contează dacă cariera cuiva are mai mult succes decât a ta - la sfârșitul zilei, ce contează cel mai mult este dacă TU ești fericit sau nu, unde TU ești în viață în acest moment.


În ceea ce îi privește pe ceilalți oameni: ei vor avea propriile lor probleme cu care vor trebui să se confrunte (și probabil că lor de asemenea nu le va plăcea fiecare lucru despre TINE). Așadar, în loc să te îngrijorezi toată ziua de ceea ce cred ceilalți despre tine - fie că este vorba de străini în avion sau colegii de serviciu - concentrează-te în schimb pe pacea TA interioară!


Meditatie Romania, fii tu însuți

Fii tu însuți! Tu ești Universul


Tu ești Universul. Noi toți am venit din energia pură și conștiința vie.


Fiind una dintre cele mai puternice ființe în existență, noi toți avem o oportunitate incredibilă de a trăi în armonie cu propria noastră minte și de a ne transcende problemele noastre, trăind în momentul prezent ca ființe conștiente pe o planetă conștientă. Primul pas pentru a face acest lucru este să realizăm că este posibil să facem o schimbare chiar acum!


Ai încredere în tine însuți și amintește-ți că adevăratul TU are infinita Minte a Universului!


Pentru a deveni liber de toate gândurile care îți distrag atenția și trăi în momentul prezent, tu trebuie să-ți găsești Adevărata Minte și amintește-ți că adevăratul TU are Mintea infinită a Universului!


Tu ești Universul. Tu ai Mintea infinită a Universului. Tu ai potențial și posibilități nelimitate. Tu ai viață eternă, așadar nu-ți face griji despre moarte, deoarece nu se va întâmpla până când tu nu vei termina cu viața pe pământ!


Meditatie Romania

Concluzie


După cum poți vedea, sunt multe modalități să oprești gândurile negative și obsesive să pună stăpânire pe mintea și viața ta. Având grijă de tine însuți și concentrându-te pe ceea ce este important pentru tine, tu vei vedea că îți va fi din ce în ce mai ușor să rămâi în momentul prezent.







114 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page